Двамата откриха бюст на  Александър НевскиПредседателят на НД Русофили и

...
Двамата откриха бюст на  Александър НевскиПредседателят на НД Русофили и
Коментари Харесай

В разговор с Николай Малинов: Лавров подкрепи международно обединение на русофилите

Двамата откриха бюст на  Александър Невски
Председателят на НД " Русофили " и политическа партия " Русофили за възобновление на отечеството “ Николай Малинов взе участие на 12 септември в Москва в събитие, отдадено в памет на светия правоверен княз Александър Невски. На територията на Министерството на външните работи на Русия, на площад " Смоленская-Сенная ", бе открит бюст на Александър Невски, на който Русия посвещава този Ден за памет.

" Александър Невски е изиграл съдбоносна роля за съхраняването на съветската държавност, за консолидирането на нашия народ пред лицето на външните рискове, за опазването на неговата културна и религиозна самородност и за подсилване на православието - най-важното сплотяващо начало “, сподели в своята тирада при откриването министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.
-->
" Александър Невски още веднъж ни напомня: Русия не може да бъде покорена “ - под това заглавие пък отрази събитието телевизия " Царьград “. " С този незабравим съветски воин болшинството от нас асоциират самата съветска страна “, означи в словото си Константин Малофеев, ръководител на Съвета на шефовете на малкия екран, оказал помощ също и за реализирането на концепцията за паметника.

В хода на събитието Сергей Лавров беседва с Николай Малинов, като главната тематика на диалога им беше концепцията за основаване на Международно русофилско придвижване. Малинов срещна министър Лавров с напредъка в подготвителната работата. Няма по-подходящ  миг от настоящия, с цел да се показва волята на националната дипломация за интернационална съпричастност с Русия, аргументира позицията си ръководителят на " Русофили “.

Министър Лавров изрази поддръжка за основаването на интернационално придвижване на русофилите и пожела на неговите основатели и уредници мощен дух и храброст в начинанието. " Радвам се, че сте на независимост! “, бяха първите думи на Лавров в диалога му с Николай Малинов.

 

(от ляво на дясно): Мария Захарова, Сергей Лавров, Николай Малинов и Константин Малофеев.

 
Приоритетите на Политическа партия " Русофили за възобновление на Отечеството “
- В рамките на Европейски Съюз и НАТО отвод на България от враждебни дейности по отношение на други страни

- Пълен неутралитет на България във връзка с военния спор в Украйна

- Приоритетно възстановяване  на икономическите и културни връзки с Русия

- " Вън “ на непознати военни от България!

- Силно присъединяване на страната в стопанската система на страната!

- Изграждане на мощна българска атомна енергетика!

- Решаването на демографските проблеми - главен приоритет на България!

- Специални грижи за българската диаспора в чужбина!

 
Русофоби ли са в действителност българите?
Упражняващите властта в наши дни много въодушевено се заеха с осъществяване на предоставената им от Вашингтон, Лондон и Брюксел задача да трансфорат българите в русофоби. Дали обаче съумяха? Някои побързаха даже обществено да рапортуват - в изявление за западна медия министър председателят Кирил Петков театрално възкликна: " Представяте ли си, цели 20% от българите към момента имат вяра на Русия? ”. Тъй като хора като Петков схващат не от научни, а от " евроатлантически ” причини, ето какво сочат резултатите от социологически проучвания, извършени от известни западни организации. Обявените на 4 юни 2022 година резултати от интернационалното демоскопско изследване в 52 страни по света на нивата на русофобията, осъществено от Форума за сигурността GLOBSEC по поръчка на Фондацията,,Алианс на цивилизациите ”, която бе учредена през 2017 година от някогашния общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, сподели, че макар специфичната военна интервенция в Украйна: 57% от българите не считат Русия за опасност за националната ни сигурност; 47% са на мнение, че България би трябвало да съблюдава неутралитет в руско-украинския конфликт; към 40% смятат, че Западът и Киев са провокирали съветската военна интервенция в Украйна; най-строгите наказания на Русия намират поддръжката на единствено 38%; процентът на искащите страната ни да напусне НАТО през последната година е повишен от 25 на 38; едвам 8% възприемат Китай като опасност. Още по-красноречиви са отнасящите се до България резултати от изследване на Евробарометър, оповестено на 22 юни 2022 година: 53% имат негативно отношение към Съединени американски щати, доверието към Европейски Съюз е спаднало от 52% в края на 2021 година на 49%, съвсем половината поддържат Русия и Китай.

ПОЗИЦИЯ
България се нуждае от многовекторна външна политика
Проф. доктор Никола Аврейски, лидер на листите на Политическа партия " Русофили за Възраждане на Отечеството " в 1 МИР - Благоевград ив 24 МИР - София

В кратковременен проект най-належащото в сегашния миг е неотложно сключване на дълготраен контракт с Русия за в пъти по-евтин природен газ, който да подсигурява естественото посрещане на зимата от жителите, да даде въздух на бизнеса, да понижи инфлацията, да успокои цените - по този начин, както към този момент го направиха членката на НАТО и Европейски Съюз Унгария и намиращата се в договаряния за присъединение към Европейски Съюз Сърбия. Интересът ни да останем зона на мира и частичното възобновяване на доверието на Русия допускат цялостен неутралитет на България във връзка с военния спор в Украйна. Геополитическото състояние на България изисква отвод от враждебни дейности по отношение на други страни, в това число в границите на Европейски Съюз и НАТО. Само при една градивна външна политика можем да създадем условия за разрешаване на най-насъщните задания в региона на вътрешната политика. А решаването на тежките вътрешни проблеми може да бъде сполучливо и трайно при усилване на присъединяване на страната в стопанската система на страната. Главозамайващият скок в цените на енергоносителите постанова създаване на мощна българска нуклеарна енергетика. Без идеологически предубеждения би трябвало да се опитаме да притеглим в България милиарди вложения по пътя на китайската Инициатива " Един пояс, веднъж ” - нещо, което преди месеци направи Унгария. Още в този момент в главен приоритет на България би трябвало да се трансформира огромната и съответната практическа работа по извеждане на страната от демографската злополука със специфичен акцент върху българската диаспора в чужбина, в случай че не желаеме да се стопим до 4 милиона, каквато задача ни сложи през 1997 година посланикът на Съединени американски щати в България госпожа Ейвис Боулън.  

                                  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР